De Waard Van Napels

logo white

OVER ONS

Wie zijn wij

De Waard van Napels 2

Michael Roest

is al jaren een gerenomeerd top chef. Hij is voormalig eigenaar van de Waard van Ternaard en tot voor kort de Waard van Dokkum. Roest is een ware ambassadeur voor de regio, hij heeft zn kennis en kunde veelal bewezen door verschillende kwalificaties in de culinaire wereld. Denk hierbij aan Michelin, Gault Maullier, De lekker en Grootspraak.

salvatore

Salvatore Apuzzo

is een geboren Napoletaan en al jaren de Maitre van Roest. Salvatore isde passie voor het authentiek Italiaanse eten is hem met de paplepel ingegoten. De Italiaanse keuken gaat van generatie op generatie.Deze passie draagt hij uit in zijn vak als maitre maar ook als docent Gastronomie van de horeca vak school. De kneepjes van het vak overdragen aan studenten.
Chef Cooking

De keuken

De keuken is uniek in de regio. De traditionele gerechten in een modern jasje. Ambachtelijk koken is Roest op het lijf geschreven creatief en een eigen stijl. Roest maakt gebruik van regionale producten en ambieert perfectie in ieder gerecht. Verse pastas maken en sour dough pizza is iets wat Roest al jaren beheerst in zijn keuken.
De keuken draagt Italie op zijn best uit. De traditionele Napolitaanse pizza oven is de spil in de keuken. Deze oven met vulkanische steen waar de pizzaiolo een pizza kan bakken in ongeveer 60/90 seconden. In deze oven zal ook een diversiteit aan huisgemaakte broodsoorten worden bereid. Een Italiaanse keuken met een vleugje Friesland. Denk aan Friese lokale producten verwerkt in de Italiaanse gerechten. De al bestaande moestuin van Friese grond speelt daar een grote rol in.
Het restaurant is laagdrempelig met kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel. Op de kaart staan kleinere à la carte gerechten, maar ook Napolitaanse pizza’s. En voor een totaal beleving is ook de mogelijkheid te kiezen voor het verrassing menus van 3 tot 6 gangen.
De keuken betaat uit een jong en ambitieus team onder leiding van Roest. Ambacht in de keuken overdragen aan een nieuwe generatie speelt een grote rol.
De Waard van Napels 1
Window Decor

Het restaurant

Salvatore is de spil aan het de voorkant van het restaurant. Gastvrijheid op zijn Italliaans is wat hij uitstraalt. Hij beheerst een grote kennis aan wijn spijs beleving. Ook hier speelt de overdracht van het vak naar de jongere generatie een grote rol, alsmede de connectie met de horecavakschool.
In het restaurant worden gezelligheid, ongedwongenheid en daarbij de kwaliteit een symbiose.

Doelstelling

Onze missie is dan ook dat De Waard van Napels de nieuwe hotspot van Dokkum wordt en de omgeving laten kennismaken met de verfijnde Italiaanse keuken en tegelijk werken aan een nieuw imago voor de horeca, waardoor nieuwe jonge gemotiveerde mensen in aanraking komen met de “nieuwe” horeca.
De Waard van Napels 7
Cheesecake image
Food Image 2
De Waard van Napels 3
De Waard van Napels 6
Food Image 3
De Waard van Napels 5